This is some text inside of a div block.

I år fyller Norske Sanitetskvinner 125 år. Fylkesleddet i Innlandet-Øst, gamle er Hedmark, er 75 år og feiret jubileet i 11. og 12. september. 

20/9/2021

Jubileumsfeiring

I år fyller Norske Sanitetskvinner 125 år. Fylkesleddet i Innlandet-Øst, gamle er Hedmark, er 75 år og feiret jubileet i 11. og 12. september. 

Feiringen startet med pomp og prakt med bunadsparade i Hamar. Der spilte Hamar Janitar opp til mars og Hamars ordfører Einar Busterud, N.K.S. sin generalsekretær Grete Herlofson, leder av Hamar sanitetsforening Mete Willas, og fylkesleder Anita Hjelle ledet an toget. 

Vel tilbake fra toget ventet en liten utfordring til deltakerne. Gamle Hedmark med bilder fra flere av lokalforeningene ble puslet sammen til et stort puslespill. 

Gjennom helgen ble vi tatt med på en reise gjennom N.K.S. sine aktiviteter i kvinners livsløp, helt fra babyen i magen til alderdom på sykehjem. 

Det var både humring og ettertenksomhet i salen da Bente Sydtangen og Unni Tollan ledet deltakerne gjennom bilder og historier fra alt fra husmorferier for slitne mødre med mange barn, feriekolonier for unger, helsestasjoner og stavgang for osteoporose. 

Deltakerne fikk også se et utvalg av aktiviteter i lokalforeningene i nåtid. Aktivitetene spenner fra lesevenn, kløvertur, besøk på sykehjem og strikking av babytepper. Det er ingen tvil om at foreningene våre bidrar med mye inn i lokalsamfunnene i Innlandet – Øst. 

På programmet stod også Marta Breen som holdt et engasjerende innlegg fra 150 år med kvinnekamp. I Norge gjør vi det bra på likestilling, men vi er fortsatt ikke i mål, og vi har mye å bidra med for å bedre jenter og kvinners livssituasjon i andre land. 

I løpet av helgen var variert underholdning fra PS dans, Hamar Montesori barnehage og Ringsaker operaen. Mange trakk på latterbåndet av Bent Egil Torp sine bidrag gjennom lørdagskvelden. På søndag var det Kløvertur til Hamar sanitetsforening sin parsellhage. Det er en bugnende hage som også er en møteplass for mange kulturer og nasjonaliteter i byen. 

Avslutningsvis fortalte regissør Gunhild Magnor fra sine opplevelser med å filme Optimistene. Det sporty volleyball-laget bestående av damer i pensjonistalder og opp i nittiåra. Filmen vekket både latterbrøl og tårer og anbefales på det varmeste. 


Bli medlem

Hvorfor bli en del av N.K.S.?

Er du opptatt av kvinnehelse og barns oppvekstsvilkår? Du kan være med å bidra til at barn får være med på meningsfulle aktiviteter, at det skapes sosiale møteplasser for eldre og at det forskes mer på kvinnehelse. Å være medlem hos oss gir mange spennende muligheter til å lære noe nytt og bidra med du kan.

Meld deg inn